29.7.2023

Liian pitkä aika edellisestä ja liikaa valmistuneita sukkia.

 Pitkästä aikaa taas jaksaa paneutua blogin päivitykseenkin. Tässä on ollut niin paljon hässäkkää, ettei ole jaksanut. Paljon on tapahtunut, mutta asiat on sen verran arkaluontoisia, etten lähde näin julkisesti niitä enempää avaamaan. Mutta jos vaikka taas jaksaisi suhteellisen säännöllisesti paneutua tähänkin hommaan. :) 

Puikot on kuitenkin tikuttaneet aika hyvällä tahdilla. Nyt taitaa olla muutamaan kuukauteen ainoa hetki, kun puikot ovat kokonaan tyhjät. Juuri viime tai toissaviikolla sain pääteltyä kolme sukkaparia, jotka ovat vielä kuvaamatta ja siksi niiden postaus viivästyy. Mutta tulevat kyllä! Toivon mukaan lähiviikkoina. 

Edellisessä postauksessa puhuin eräästä projektista. Tämä projekti oli Hand Finnishedin järjestämä SukkaSalaisuus, joka on alkamassa nyt syyskuussa jo kolmatta kertaa. Lyhyesti kerrottuna SukkaSalaisuuden idea on se, että kolmelta eri neulesuunnittelijalta tulee vuorotellen kerran kuukaudessa ennenjulkaisematon ohje. Yksi SukkaSalaisuus kestää aina 6kk kerrallaan, hinta on 29€. 

Ensimmäinen SukkaSalaisuus alkoi elokuussa 2022. Suunnittelijoina olivat Jonsukistaan tunnettu Jonna Kalliomäki , Suomen yksi suosituin neulesuunnittelija Niina Laitinen ja itselle ainakin uusi tuttavuus Heinikki Design . Kaikkia ohjeita en muistaakseni ole tästä neulonut, mutta olisinkohan puolet tehnyt. Eli kolmet sukat näistä on tehtynä, mutta kaikki ohjeet ovat kyllä hyvässä tallessa, joten voin tehdä milloin vain. :) 

Ensimmäisenä ohjeena tuli Heinikin suunnittelemat Elina-sukat. Tää oli eka kerta, kun mulle tarjoutui mahdollisuus tehdä Heinin suunnitteleman ohjeen mukaan. Näin vasenkätisenä neulojana on aina vähän haasteellista, kun tulee uuden suunnittelijan ohjeita. Niinan ja Jonnan ohjeet ovat niin ihanan selkeitä, jotta ne taipuvat myös minun vasurin aivoille. :) Mutta tuli todettua, että niin on myös Heinin ohjeet! Toki kirjoneuleohjeet ovat hieman helpompia seurata myös vasenkätisenä kuin vertaa vaikka pitsi tai palmikkomallit. 


Tälläiset tuli minun versioista. Kun oon tehnyt näitä SukkaSalaisuuden sukkia, niin olen pyrkinyt vähentämään kotona olevaa lankavarastoa ja käyttämään ainoastaan niitä lankoja, joita löytyy kotoa jo valmiiksi. Näissä pohjavärinä oli Niinan vuoden 2019 Ystävänpäiväsukista jäänyt Nallen Nutria (690). Kuvioväreinä oli sahrami (285) ja neilikka (780). Sahrami vain loppui kesken projektin, siksi toisen sukan jalkaterä on tehty vain kahdella värillä. Lankojen menekkiä en ole aikoihin punninnut, joten näissäkään sitä tietoa ei ole. :) Puikot näissä sukissa oli 3mm:n ja 3.5mm:n puupuikot. 

Seuraava ohje oli Niinan käsialaa. Näissä nyt ei sinällään ollut mitään uutta, Niinan ohjeita on tullut tehtyä niin paljon. :) 


Minun Ameliat ovat musta-valkoiset. :) Eli langat oli Nallen noki (099) ja luonnonvalkoinen (010). Puikot oli 3mm ja 3.5mm koivupuikot. 

Olen tehnyt kyllä myös Heinin suunnittelemat toiset ja muistaakseni kuvannutkin ne. Mutta en ole varmaan siirtänyt niitä koneelle puhelimesta, koska ei ulkoiselta kovolta löytynyt. :D Eli lopuista SukkaSalaisuuden sukista tulee taas uuteen postaukseen. :) 

Ostin varmaan jo viime vuoden puolella Niina Laitisen Parhaat-lehden. Siinä on ihana palmikkosukkien ohje nimeltään Talven tullen. Ohjeen nähdessäni tiesin heti, että haluan tehdä ne nimenomaan valkoisesta langasta. 


Tälläiset niistä sitten tuli. Eli näissä on lankana 7 veljestä valkoinen (011), puikot oli 3.5mm bambut ja yksi 3.5mm Zing apupuikkona. Nämä ovat ihanat, rakastan palmikkosukkia, vaikka niitä tulee suhteellisen harvoin tehtyä. :) 

Tässä nyt edes muutamien sukkien verran blogia lähemmäs ajan tasalle. :) Useita sukkia on kyllä tehtyjä ja kuvattuna, mutta pitää vielä siirtää ne koneelle ennen kuin ne voi postailla tänne. :) Yritän kyllä parhaani mukaan saada lähiaikoina sen aikaiseksi! :) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti