2.6.2019

Vuoden 2019 aikana valmistuneet.

Jos sitten päivittäisi kaikki muut, muutamia lukuunottamatta (näistä tulee sitten oma postaus), alkuvuodesta tikutetut sukat. :)

Vuoden ekana työnä valmistui sukat muurahaisenpolku-varrella. Ostin joskus viime syksynä Novitan 7 veikan synttärikakku-lankaa ja pitkään mietin mitä siitä tekisin. Perussukat ei houkutelleet, mutta sitten muistin muurahaisenpolun. Se sopii hyvin myös raitalankoihin, joten tein näihin varren sillä. :) Lankana oli siis 7 veikan synttärikakku (832), puikot on olleet 3.5mm koivupuikot. Nämä jäi itselle eli ovat koko 41. Lankaa meni 111g.


Vuoden toisena työnä valmistui S:lle kirjoneulesukat. Hän toi ennen joulua Kehrän Lauria useamman kerän ja halusi näistä väreistä (musta ja vaaleansininen) kirjoneulesukat, joihin on kuvio otettu Life with Mari-blogin nilkkasukista. S vain halusi tuon kuvion myös varteen, joten eivät ihan nilkkasukat ole, mutta kelpasivat kuitenkin hänelle. :) Puikot oli 3.5mm koivupuikot ja lankoja meni yhteensä 115g.

Vaikka yleensä teen sukkia tai lapasia, niin joskus jotain muutakin. :) Tein vähän vajaan parin kuukauden aikana pitkän kaulahuivin Red Heartin Bellasta, jota kului yhteensä 258g, myös hapsut mukaan lukien. :) Puikot mulla oli 3.75mm neulepuikot (eli pitkät puikot). Ilman hapsuja tällä on pituutta 220cm. :)

Isännän sisko osti alkuvuodesta uuden, kirkkaanpunaisen talvitakin ja pyysi joskos tekisin siihen sopivat Jonsukat. :) Noin viitisen päivää siihen meni ja sukat olivat valmiit. :) Langat oli 7 veikan valkoinen (011), musta (099) ja Sockin Bright Red. Puikot mulla oli resorissa 3.5mm koivpuikot ja muuten 4mm bambupuikot. :) Lankoja kului yhteensä 160g.

Isäntä pyysi uusia nilkkasukkia, että saisi edelliset välillä pesuunkin. :) Hän kun ei käytä mielellään kuin pelkkiä nilkkasukkia. Väreillä ei ollut väliä, joten käytin lankoja jotka jäi yli isänpäiväsukista. :) Eli 7 veikan grafiiti (044) ja jää (014). Puikot oli 3.5mm Zingit. Isännälle on helppo tehdä sukkia, kun meillä on samankokoinen jalka niin voin mittailla omassa jalassa, milloin aloittaa kärkikavennukset. :D Lankavarasto hupeni näiden osalta 87g:n verran.

Joskus tilasin Adlibrikseltä muiden lankojen seassa myös Novitan 7 veikan Mökki-lankaa vihreänä (893). :) Sekin pyöri pitkään lanka-arkussa ennen kuin otin sen ja tein siitä lasten sukat koossa 32. :) Vartta ei ole kuin 5cm:n verran, eli on nilkkasukat. :) Puikot oli 3.5mm Zingit ja lankaa meni 61g.

 Varmaan moni neuloosista kärsivä tietää sen tunteen, kun houkuttaisi puikot, mutta ei ole mitään ideaa mitä tekisi. Mulla oli tuossa parisen kuukautta sellainen fiilis. Lopulta kyllästyin tuijottelemaan lanka-arkun syvyyksiin ja miettimään mitä tekisin. Otin sitten vain kaksi vajaata kerää ja puikot ja aloin luomaan silmukoita puikoille. Alkuun syntyivät nuo sukat. Langat on 7 veikan kivi (043) ja Kehrä Laurin fuksia. Puikot oli 3.5mm koivupuikot. Sukkiin meni lankaa 111g. Ja kun ei ne langat vieläkään loppuneet (yritän käyttää vanhoja lankoja pois, että saisi tuota varastoa vähemmäksi), niin päätin sitten tehdä vielä lapaset. Kuten varmaan huomaatte, niin lapasissa värit menee toisinpäin kuin sukissa. :) Lapasissa oli samat puikot kuin sukissakin. Lankaa noihin lapasiin meni 65g. (Ja noita lankoja taitaa olla vieläkin...! :D).

Isännän sisko halusi Jonsukat myös turkoosilla tehostevärillä. Hän osti mulle langat ja viikon verran siinä meni, että sain ne valmiiksi. :) Kaikki langat on 7 veikkaa; musta (099), valkoinen (011) ja turkoosi (355). Puikot on taas olleet 3.5mm ja 4mm bambupuikot. Lankoja kului tällä kertaa 159g.

Nyt on kaikki alkuvuoden työt päivitetty! :) Paitsi yhdet vauvansukat- ja lapaset, mutta niiden kuva on vielä puhelimessa. Ne päivitellään sitten kunha on taas vähän enemmän. Ja kuten jo aiemmin mainitsin, niin muutamat tästä puuttuu, mutta niihin ei ole vielä julkaisulupaa (ovat koeneulontasukkia), joten teen niistä sitten oman postauksen kunhan kaikkiin saan julkaisuun luvan tekijältä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti